Doelstellingen

Op deze website hoop ik u informatie te kunnen aanbieden over de verschillende soorten kweek- en rasduiven die op mijn duivenloft aanwezig zijn. Ik beschik over vijf zelfgemaakte duivenhokken met een totale lengte van 16 m. waarop max. 30 kweekkoppels vertoeven. Ongeveer de helft van de kweekduiven vliegt ook uit. Met mijn technische vaardigheden heb ik de duivenhokken zo functioneel mogelijk gemaakt.

Het is mijn betrachting om echte topduiven te kweken. Ook bij de aangekochte duiven schroom ik er niet van terug om streng te selecteren indien de kweekresultaten niet de vooropgestelde normen behalen. Enkel het beste krijgt een plaats onder de pannen en de rest moet dan plaatsruimen. Duiven van Huub Hermans uit Born (Nederland) hebben een vrij grote inbreng op ons kweekhok.

De duiven worden gekocht bij nationale en internationale topspelers waardoor ze ook beschikken over een stamboom. Nochtans is er niet enkel gekozen voor ronkende namen maar werd er ook bij liefhebbers die zeer sterk presteren aan de deur geklopt. Aankopen gebeuren dus niet enkel via een aantal bekende veilingsites maar ook rechtstreeks bij de eigenaar.

Van de meeste duiven zal ik de stamboom op deze website publiceren. Uiteraard kunt u steeds op aanvraag de stamboom van een duif bekomen indien u interesse hebt in de afstamming van mijn duiven.

Ik wens u alvast veel plezier en een aangenaam verblijf op mijn vernieuwde website.

Freddy

Advertenties