Voeding

Overdaad schaadt.

Eens op eieren worden de kweekduiven licht gevoederd met Natural zuivering speciaal en soms gemengd met Zuivering Casaert nr. 418 van Vanrobaeys. Van zodra de jongen gekipt zijn wordt er zwaardere voeding gegeven. Er wordt dan geleidelijk overgeschakeld naar een zelf samengestelde combinatie van kweekmengelingen: kweek rode-gele Cribbs nr. 1 en Super speciaal kweek nr. 20 van Vanrobaeys en Multine Plus van Versele-Laga.

Verder geven wij supplementair maar gedoseerd P40 korrel van Hope Farms, Natural Vitamineral, Natural Grit, Colombine All-In-One van Versele-Laga, Natural Vitaminor Biergist en B.M.T. Herbots.

Einde juli wordt reeds overgeschakeld naar ruimengeling van Versele-Laga. De ruiperiode is voor de duiven één van de belangrijkste periodes van het jaar waar de duiven goed doorheen moeten begeleid worden. Ruimengeling heeft een hoog eiwitgehalte maar schittert vooral door een zeer rijke samenstelling. Op dat ogenblik geven wij dan ook een 8-tal dagen Colombine Thee en tijdens het verdere verloop van de rui nog 2 tot 3 maal per week. Op het einde van de rui schakelen wij over naar de Casaert mengeling van Van Robaeys of eventueel nog lichtere voeding nl. de Winter-rust van Versele-Laga en dit aangevuld met maïs bij koudere temperaturen.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voeding zijn.” Dit waren de wijze woorden van Hippocrates in 400 v.C.

Advertenties